Brödet!



Bakade lite bröd för någon dag sedan, passar på att lägga upp resultatbilden här också :) Kommer att komma mer info och bilder i matbloggen sen.

Sminket


Poststalker..

Ja efter att ha stalkat postmannen i lite över en vecka och svurit åt honom på "turkspråk" så har han äntligen levererat mitt paket med sminket jag beställde för ungefär två veckor sen. Testade allting nu och tycker om rubbet :) Visst, det fanns inte riktigt så ljusa nyanser av allt som jag ville ha, men färgen är inte för mörk iallafall. Ser bara ut som lite mer lyster. Orkar inte skriva vad jag köpte för något, men jag lägger upp en bild och ifall någon vill veta något så är det bara att fråga.

Dagen idag har varit lite slö, kom i säng aaalldeles för sent igår när jag satt och pillade med en beställning. Sket i psykologin imorse för att jag inte har lämnat in mitt arbete som jag trodde skulle vara färdigt för sådär två veckor sedan. Hur som så ska det inte vara färdigt förrän kanske på torsdag, så jag tar det chill ännu.
Då var det bara svenskan kvar och den gick snabbt. Passade på att jobba lite också (:

Nu ska jag antagligen ut till stugan för att skotta snö, känns väl sådär eftersom det fortfarande dalar vantar ute. Nå, någon nytta gör det nog att skotta iallafall. Annars så ska jag väl motionera lite idag, sprang igår tills jag nästan svimmade, vilket inte var så smart. Kanske ska ta det lite lugnare idag, pådriven av min slavdrivare och personliga tränare med älgklive. Här ska fan kommas i form innan sommarn!

Nä, nu pallar jag allt inte skriva mer.

Hanna är min idol idag, hon virkar mormorsgrejer. <3 Skulle aldrig palla.
Peace!

Inga svikna löften!

Ända sedan december har jag funderat på vad mina löften inför 2010 kommer att bli och nu har jag äntligen kommit fram till något. Vissa löften är redan påbörjade men här är dom:

* Jag ska må bra. Sedan om det inkluderar att motionera, sluta röka eller vad det innebär att må bra, det kommer sedan. För tillfället är jag frisk, har våren inom räckhåll och mår faktist helt bra :)
* Jag ska ha roligt. Vilket inte blir allt för svårt. Är precis gladare än på länge och kommer att fokusera mycket mer på mig själv än vad jag tycker att jag har hunnit göra förra året.
* Jag ska sluta stressa så mycket att jag blir sjuk. Ska försöka klara mig bättre i skolan också som en följd av detta.
* Jag ska försöka att alltid göra mitt bästa, vilket jag gör redan nu förutom att jag har en tendens att försöka göra mer än vad jag förmår vilket ibland resulterar i orkesstopp och katastrof.


Så, kanske inga komplicerade löften, men hellre lova lite och hålla mycket än att lova mycket och hålla lite.

Har haft funderingar på att även starta en matblogg för oss som har för lite tid och ork men ändå vill käka god och för det mesta nyttig mat fri från olika mystiska tillsatsämnen. Kanske fixar detta ikväll, om jag får tag på någon människa som kan hjälpa mig designa skiten.

Så, ha det nu bra alla och sprid glädje (:



Det luktar illa om Haiti.

Läste precis färdigt en artikel skriven i lögnarbladet, ursäkta, aftonbladet. Det handlar om Carola som åkt ned för att träffa sitt fadderbarn efter katastrofen. Fadderbarnet har klarat sig fint, i alla fall av bilden att döma där han glatt ler vid Carolas sida. Hon har alltså åkt ned för att träffa honom, orolig över att han skulle vara skadad. Eller? Jag får känslan av att det är ett rätt uselt beställningsjobb. Carola ska tydligen framställas som ett helgon, hon åkte ju hela vägen till Haiti (Observera redan här, hon ÅKTE hela vägen, antagligen bekvämt uppassad i en förstaklasstol) för att hälsa på sitt stackars fadderbarn (För att inte fara med osanning så har dom faktist nämnt att grabben mår bra, vilken story det hade varit annars!). Väl där uttrycker kidien en viss förvåning över att hon inte ser så gammal ut som hon är. Vilket för den delen var i princip det viktigaste som sas i hela artikeln.

Vi Svenskar gillar detta med att framställa oss som det goda och hjälpande folket. Egentligen tror jag att det enda vissa människor känner är att de är skyldiga att betala pengar, de gör ju ingen annan god gärning i livet! Det är inte så konstigt tt skuldkänslorna kommer som ett brav på posten när du sitter tillbakalutad i din soffa gjord av barnarbetare med en kopp icke-rättvisemärkt kaffe i handen. Källsorterar du? Knappast. Därför känner du att skulden är dig övermäktig, och så skänker du en femma till insamlingen utanför ICA. Egentligen är det pinsamt, vad gör vi för att hjälpa? Varför hjälper vi bara dem som står oss nära eller som är av samma nationalitet? Enligt forskare och beteendevetare är en anledning att vi känner gemenskap och därför större medkänsla. Konstigt dock att vi inte känner någinslags gemenskap över att vi alla är människor.

Hjälper jag till? Det kanske man skulle kunna tro. Men det gör jag inte. Varför? Jag har ju inte ens börjat källsortera ännu... Före någon tagit tillfället i akt och presenterat en idé som både hjälper och räddar så tänker jag inte involvera mitt stöd i att chefer och mellanhänder snor feta pengar. Min vision är att det behövs något som landet kan producera, som ger arbete och som går att äta. Där, får vi grunden till en exporthandel som människor kan stödja genom att hjälpa det utsatta laandets ekonomi. Men nu pratade jag allt inte Haiti, nu pratade jag andra möjligheter för utvecklingsländer.

Carola gav förresten grabben en parfym i present. Det är säkert superbra! Han kan ställa den på sin icke-existerande hylla i sitt icke-existerande hem... Och vad gör det att vara hemlös, han luktar ju gott iallafall!

RSS 2.0